ESTA KÉRELEM ELINDÍTÁSA   Nyíl

 

Az Egyesült Államokba utazók: Az amerikai utazásairól tárolt adattörténet megtekintése

A külföldről az Egyesült Államokba utazó személyek hozzáférhetnek az USA-ba érkezésükről és az országból való távozásukról megőrzött adattörténethez.

Mi a helyzet akkor, ha szükségem van az amerikai utazásomról nyilvántartott adattörténetre?

Saját célra öt évre kiterjedően férhet hozzá az Egyesült Államokba érkezéséről és a távozásáról nyilvántartott előzményekhez, ez azonban hivatalos dokumentumként nem használható fel jogi vagy hivatalos ügyekben. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az utazással kapcsolatos egyes adatok nincsenek felsorolva.

First Sample US Travel History
Second Sample US Travel History

Milyen információt kereshetek vissza?

Az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (a CBP) megőrzi az érkezésekről és a távozásokról nyilvántartott adatokat. Az útlevélszámának megadásával az I-94 honlapján Ön öt évet lefedő időszakról számon tartott amerikai utazási előzményekhez férhet hozzá, mely kiterjed az érkezések és a távozások időpontjára, a belépések és az országból való kilépések helyének megnevezésére.

Az alábbi információ nem szerepel az elérhető utazási adattörténetben:

 • Érkezés és távozás szárazföldi határon keresztül
 • Érkezés és távozás retúr hajóút alkalmával
 • A légi utazás lefoglalásával kapcsolatos frissítések
 • Frissítésekre, a státuszok megváltozására, az utazások időtartamának meghosszabbítására vonatkozó adatok az USA Állampolgársági és Bevándorlási Ügyek Hivatalától
 • Az USA törvényes állandó lakosainak utazása

Mit tehetek, ha az utazással kapcsolatos adatok hiányoznak?

Nincs semmilyen tennivalója a hiányos utazási előzmények esetén. A Vám- és Határőrség többféle forrásból szerzi az információt. Az efféle adatok a belépésről nem törvényes vagy hivatalos dokumentumként használhatóak fel, hanem sokkal inkább saját célra vannak, a felhasználó kényelmét szolgálják.

Régebbi vagy lejárt útlevélhez kapcsolódó utazási előzményekhez hozzá tudok férni?

Igen, az elmúlt 5 évre kiterjedően hozzáférhet az utazásokról tárolt adattörténethez, ha meg tudja adni az útlevélszámot.

Mi kell ahhoz, hogy hozzáférhessek az amerikai utazási előzményeimhez?

Ahhoz, hogy meg tudja nézni az utazásairól eltárolt adattörténetet, az alábbi információt kell megadnia pontosan úgy, ahogyan az az USA-ba való belépéshez használt okmányában szerepel:

 • Útlevélszám
 • Az útlevelet kiállító ország neve
 • Vezetéknév
 • Keresztnév
 • Születési dátum

Hogyan lehetek biztos abban, hogy pontosak a nyilvántartott adatok, ha légi úton lépek be az USA-ba, viszont szárazföldi határon keresztül távozom?

Ha azt tervezi, hogy szárazföldi úton hagyja el az országot, és rendelkezik az I-94 papíralapú példányával, akkor beadhatja a nyomtatványt a Kanadai Határügyi Ügynökségnek, amint belép Kanadába, vagy a határon a Vám- és Határőrségnek a Mexikóba való belépés előtt. Amennyiben légi úton érkezett az USA-ba, és elektronikus I-94-et kapott, akkor a szárazföldön történő távozását nem lehet pontosan rögzíteni, hacsak újra be nem lép az USA-ba még mielőtt lejárna az útlevelében a pecsét érvényessége.

Kanada és Mexikó azon lakosai, akik elektronikus I-94-es nyomtatvánnyal rendelkeznek, és a szárazföldön távoznak, valamint nem tervezik azt, hogy újra belépjenek az USA-ba mielőtt lejárna az útlevelükben a pecsét érvényessége, azoknak az utazásuk alatt bizonyítékot kell maguknál tartaniuk a Kanadába vagy a Mexikóba való ismételt belépésükről. Az efféle bizonyítékok közé tartoznak többek között az alábbiak:

 • Menetjegyek
 • Nyugták
 • Belépési pecsétek az útlevélben
 • Bérpapír

A Kanadába utazók a Kanadai Határügyi Ügynökségtől kérhetnek belépési pecsétet, míg a Mexikóba utazók az Instituto Nacional de Migracióntól (az INM-től) kérhetik a pecsétet.

 

 

Ezt a weboldalt egy magáncég üzemelteti, mely nem áll kapcsolatban az Egyesült Államok kormányával.