ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ESTA   Βέλος

 

Επισκέπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες: Ελέγξτε το Ιστορικό των Ταξιδιών σας στις ΗΠΑ

Οι επισκέπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες από το εξωτερικό μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα σύντομο ιστορικό των αφίξεων και των αναχωρήσεών τους προς και από τις ΗΠΑ.

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που χρειαστώ ένα ιστορικό των ταξιδιών μου στις ΗΠΑ;

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ατομικό σας πενταετές ιστορικό αφίξεων και αναχωρήσεων προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους προσωπικής αναφοράς και βοήθειας, αλλά αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επίσημη καταχώρηση για οποιοδήποτε νομικό ή άλλο επίσημο σκοπό. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες πληροφορίες ταξιδιωτικής φύσης μπορεί να μην αναγραφούν.

First Sample US Travel History
Second Sample US Travel History

Τι πληροφορίες μπορώ να ανακτήσω;

Η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων (CBP) διατηρεί αρχεία αφίξεων και αναχωρήσεων. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα πενταετές ταξιδιωτικό ιστορικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες ―όπου θα περιλαμβάνονται οι ημερομηνίες αφίξεων και αναχωρήσεων καθώς και οι πύλες εισόδου και εξόδου― μέσω της ιστοσελίδας Ι-94 εισάγοντας το νούμερο του διαβατηρίου σας.

Οι ακόλουθες πληροφορίες μπορούν να παραλειφθούν από το διαθέσιμο ταξιδιωτικό ιστορικό:

 • Αφίξεις και αναχωρήσεις μέσω χερσαίων συνόρων
 • Αφίξεις και αναχωρήσεις μέσω κρουαζιέρας κλειστού βρόχου
 • Ενημερώσεις σχετικά με κρατήσεις αεροπορικών ταξιδιών
 • Ενημερώσεις, αλλαγές ταξιδιωτικού καθεστώτος ή παρατάσεις ημερομηνιών ταξιδιού από τις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών
 • Ταξίδια από υπήκοους των ΗΠΑ και Νόμιμους Μόνιμους Κατοίκους των ΗΠΑ

Τι μπορώ να κάνω για τις ελλιπείς ταξιδιωτικές πληροφορίες;

Δεν χρειάζεται να γίνει καμία ενέργεια όσον αφορά το ελλιπές ταξιδιωτικό ιστορικό. Η Υπηρεσία Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων λαμβάνει ταξιδιωτικές πληροφορίες από πολλές πηγές. Οι πληροφορίες αυτές δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως νομική ή επίσημη καταχώρηση νόμιμης εισόδου στη χώρα. Προορίζονται περισσότερο για προσωπική χρήση με σκοπό τη διευκόλυνση του χρήστη.

Μπορώ να έχω πρόσβαση σε ταξιδιωτικά αρχεία που σχετίζονται με παλαιότερα ή ληγμένα διαβατήρια;

Ναι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ταξιδιωτικό ιστορικό των τελευταίων πέντε ετών εφόσον είστε σε θέση να παρέχετε τον αριθμό του διαβατηρίου.

Τι χρειάζομαι για να αποκτήσω πρόσβαση στο ταξιδιωτικό ιστορικό μου για τις ΗΠΑ;

Προκειμένου να δείτε το ταξιδιωτικό ιστορικό σας, θα χρειαστεί να δώσετε τα ακόλουθα στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να καταχωρηθούν ακριβώς όπως εμφανίζονται στο ταξιδιωτικό σας έγγραφο που χρησιμοποιήθηκε για να εισέλθετε στις ΗΠΑ:

 • Αριθμός διαβατηρίου
 • Χώρα Έκδοσης Διαβατηρίου
 • Επώνυμο
 • Όνομα
 • Ημερομηνία γέννησης

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι οι καταχωρήσεις που με αφορούν είναι ακριβείς εάν εισέλθω στις ΗΠΑ αεροπορικώς και αναχωρήσω από ξηράς;

Αν σκοπεύετε να αναχωρήσετε από τη χώρα από ξηράς και έχετε ένα έντυπο αντίγραφο της κάρτας I-94, μπορείτε να υποβάλετε την κάρτα στο Γραφείο Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά καθώς μπαίνετε στον Καναδά, ή στο Τελωνείο στα σύνορα πριν από την είσοδό σας στο Μεξικό. Αν μπήκατε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω αέρα και λάβατε ηλεκτρονική I-94, η αναχώρησή σας από ξηράς μπορεί να μην καταχωρηθεί με ακρίβεια, εκτός εάν ξαναμπείτε στις ΗΠΑ πριν από την ημερομηνία λήξης της σφραγίδας του διαβατηρίου σας.

Οι κάτοικοι του Καναδά ή του Μεξικό που είναι κάτοχοι μιας ηλεκτρονικής έκδοσης της κάρτας Ι-94, οι οποίοι αναχωρούν μέσω ξηράς και δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ πριν από τη λήξη του διαβατηρίου τους, θα πρέπει να φέρουν κάποια αποδεικτικά στοιχεία της επανεισόδου τους στον Καναδά ή το Μεξικό κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους . Σε αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

 • Εισιτήρια μέσων μεταφοράς
 • Αποδείξεις
 • Σφραγίδες διαβατηρίων
 • Αποδείξεις μισθοδοσίας

Οι ταξιδιώτες στον Καναδά μπορούν να ζητήσουν σφραγίδα εισόδου από το Γραφείο Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά, ενώ εκείνοι που ταξιδεύουν στο Μεξικό μπορούν να ζητήσουν τη σφραγίδα από το Instituto Nacional de Migracion (INM).

 

 

Η λειτουργία αυτού του ιστότοπου γίνεται από μια ιδιωτική εταιρεία και δεν συνδέεται με την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.