ALOITA ESTA-HAKEMUKSENI   Nuoli

 

I-94 Online circles images

Verkkolomake I-94 Yhdysvaltoihin maitse saapuville

Maitse Yhdysvaltoihin saapuvat vierailijat voivat hakea väliaikaista lomaketta I-94 verkossa. Vain I-94 rekisteröintiä voidaan käyttää todisteena laillisesta maahantulosta.

 

 

Tarvitsenko I-94-lomakkeen matkustaakseni Yhdysvaltoihin?

Kaikki Yhdysvaltoihin matkustavat tarvitsevat I-94-lomakkeen, seuraavin poikkeuksin:

 • Yhdysvaltain kansalaiset
 • Yhdysvaltain kansalaiset, jotka palaavat kotimaahansa
 • Ulkomaalaiset, joilla on maahanmuuttajaviisumit
 • Useimmat Kanadan kansalaiset, riippumatta siitä vierailevatko Yhdysvalloissa tai ovatko läpikulkumatkalla

Mikä on I-94-lomake?

Yhdysvaltain Department of Homeland Security myöntää I-94-lomakkeen virallisena kirjauksena Yhdysvaltoihin saapuvan ulkomaalaisen saapumisista tai lähdöistä, henkilöille joiden tila on muuttunut Yhdysvalloissa oleskelun aikana, tai heille jotka ovat pidentäneet oleskeluaan Yhdysvalloissa. Yleensä tullin ja rajavartioston (CBP) virkamies kiinnittää tämän lomakkeen vierailijan passiin (ei-maahanmuuttaja) saavuttaessa Yhdysvaltoihin. Vierailijan tulee lähteä Yhdysvalloista lomakkeeseen leimattuun päivämäärään mennessä.

CBP on automatisoinut maahan saapuvien I-94-lomakkeen keventääkseen maahansaapumisprosessia, parantaakseen tehokkuutta ja alentaakseen käyttökustannuksia. Paperilomakkeen sijasta matkustajat saavat sähköisen I-94-lomakkseen, paitsi erityistapauksissa. Nämä matkustajat saavat myös CBPn hyväksymisleiman matkustusasiakirjaansa.

 

I-94 Online Sample Image

 

Milloin minun tulee lähettää I-94-verkkohakemukseni?

Mikäli saapua Yhdysvaltoihin maitse, voit nopeuttaa prosessia käyttämällä ja maksamalla I-94-lomakkeen verkossa. Mikäli olet saapumassa Yhdysvaltoihin ilma- tai meriteitse, sinun ei tarvitse hakea I -94-lomaketta.

Huomaa, että verkosta saamasi I-94-lomake on vain väliaikainen ja se on ensimmäinen vaihe I-94-hakuprosessissa. Sinun on suoritettava jäljellä olevat hakuprosessin vaiheet maahan saapumisesi yhteydessä saadaksesi lopullisen asiakirjan, joka mahdollistaa laillisen pääsysi Yhdysvaltoihin.

Mitä teen, jos unohdan hakemusnumeroni?

Hakeaksesi tarvitset seuraavat tiedot, jotka näkyvät niissä matkustusasiakirjoissa, joita käytät saapuessasi Yhdysvaltoihin:

 • Passi myöntämismaa, joka on sama maa kuin passissa ilmoitettu kansalaisuutesi. Tämä on passin myöntänyt maa, riippumatta siitä, missä passi on fyysisesti saatu.
 • Passisi numeron, juuri sellaisena kuin se on listattu tunnistussivulla. Tämä numero voi sisältää numeroita ja / tai kirjaimia, joten sinun tulee olla tarkkana. Usein keskenään sekoitettavat merkit ovat 0 (nolla) ja kirjain "O" sekä 1 (yksi) ja kirjain "I".
 • Sukunimesi niin kuin se on kirjattu "Last name" tai "Sukunimi" -kenttään omassa Yhdysvaltain matkustusasiakirjassasi. Jos ei ole varma siitä, mitä nimeä käyttää, katso oman passisi "koneluettavaa aluetta", koska sieltä yleensä löytyy käytetty nimi.
 • Etunimesi kuin se on kirjattu "First Name" tai "Etunimi" –kentässä omassa Yhdysvaltain matkustusasiakirjassasi. Mitään muita nimiä ei tule sisällyttää, kuten titteleitä, kutsumanimiä tai toisia nimiä.
 • Syntymäaikasi, sisältäen syntymäkuukauden, -päivän ja -vuoden.

Jos nimen muoto on epäselvä passissa tai viisumissa, viitataan koneluettavaan alueeseen asiakirjan/kortin alareunassa. Täältä löytyy aina ISO-standardin mukainen muotoilu.

Mikäli haet verkossa uutta I-94-lomaketta, tarvitset lisäksi:

 • Viisumin myöntänyt maa: Maa, joka on myöntänyt viisumisi. Lomakkeen I-94 ollessa kyseessä, tämä kenttä on aina Amerikan Yhdysvallat.
 • Viisumin tai rajanylityskortin (BCC) Numero: Viisumin numero on punainen numero oikeassa alakulmassa viisumisi koneluettavan alueen yläpuolella.
 • Viisumin myöntämispäivä: Päivä, kuukausi ja vuosi, jolloin viisumi myönnettiin.

Mikäli haen ja maksan I-94-lomakkeen verkossa, täytyykö minun myös näyttäytyä rajatarkastuksessa?

Kyllä. Sinun tulee näyttäytyä tulosatamassa saattaaksesi saapumisprosessisi päätökseen ja saadaksesi paperilomakkeesi. Saat vain väliaikaisen I-94-lomakkeen sähköisellä hakemuksella. Verkossa maksaminen nopeuttaa prosessia rajatarkastuksessa.

Mikäli haen I-94-lomaketta verkossa, voidaanko minulta kieltää pääsy Yhdysvaltoihin?

Kaikki pääsy Yhdysvaltoihin riippuu CBP virkamiehen rajatarkastuksessa hyväksymästä paperihakemuksesta tai I-94-lomakkeesta. Matkustajana sinun tulee olla valmiina esittämään matkasi tarkoitus sekä todisteet työpaikastasi ja oleskeluosoitteestasi haastattelun aikana. Mikäli pääsy evätään, CBP antaa tietoja vaihtoehdoistasi. Tarjolla ei ole hyvityksiä tai vaihtoja I-94-maksuun. Mikäli pääsysi USAhan evätään mistä tahansa syystä, tätä maksua ei palauteta.

Haettuani verkossa, saanko väliaikaisen paperilomakkeen?

Et, mutta saat kuitin, joka kannattaa tulostaa ja tallentaa arkistoitavaksi. Tulosatamissa CBP virkamies etsii oman väliaikaisen I-94-lomakkeen CBPn järjestelmästä passisi avulla.

Saatuani verkkohakemuksen väliaikaisesta I-94-lomakkeesta valmiiksi, mitä minun täytyy tuoda rajatarkastukseen hakuprosessin loppuunsaattamiseksi?

Saattaaksesi hakuprosessin loppuun, sinun täytyy:

 • Saapua rajatarkastukseen seitsemän päivän kuluessa. Mikäli et saavu seitsemän päivän kuluessa ja sinulle ei myönnetä I-94-lomaketta jostain syystä, mitään hyvityksiä ei makseta.
 • Rajatarkastuksessa sinun tulee antaa biometriset tunnisteesi (tarvittaessa) sekä täydentää haastattelu.
 • Varaudu selvittämään oleskelupaikkasi, työtilanteesi ja/tai matkasuunnitelmasi, jos tulli- ja rajavartiolaitoksen (CBP) virkamies näitä pyytää.
 • Kun hakemuksesi on hyväksytty, CBP antaa I-94 paperilomakkeen dokumentoimaan maanhanpääsyäsi sekä voimassaolo päivämäärää. Säilytä tämä lomake matkasi ajan ja esitä sitä tarvittaessa valtion virkamiehelle, lainvalvontaviranomaiselle tai organisaatioille, instituuteille tai työnantajille, jotka pyytävälle todisteita laillisesta pääsystä maahan.

 

 

Tätä verkkosivustoa toimittaa yksityinen yritys, jola ei ole yhteyttä Yhdysvaltojen hallitukseen.