ZAČNI APLIKACIJO ESTA   Puščica

 

I-94 Online circles images

Obrazec I-94 prek spleta za obiskovalce Združenih držav po kopnem

Potniki, ki vstopajo v Združene države Amerike po kopnem, lahko zaprosijo za začasen obrazec I-94 prek spleta. Samo zapis I-94 se lahko uporablja kot dokaz zakonitega vstopa.

 

 

Ali potrebujem obrazec I-94 za potovanje v ZDA?

Vsi potniki Združene države potrebujejo obrazec I-94, z naslednjimi izjemami:

 • Državljani ZDA
 • Tujci s stalnim prebivališčem v ZDA, ki se vračajo v ZDA
 • Tujci s priseljenskim vizumom
 • Večina kanadskih državljanov, ki obiščejo ZDA ali so v tranzitu

Kaj je obrazec I-94?

Ameriško Ministrstvo za domovinsko varnost izdaja obrazec I-94 kot uradno evidenco prihoda ali odhoda tujcev, ki, med drugim, vstopajo v Združene države Amerike, katerih status v Združenih državah se je spremenil, ali ki so podaljšali svoje bivanje v Združenih državah. Ta obrazec se običajno pritrdi na (ne-priseljenci) potni list obiskovalca s strani uradnika Carine in mejne patrulje (CBP) po vstopu v ZDA. Obiskovalec mora zapustiti ZDA do datuma, odtisnjenega na obrazcu.

CBP je za potnike, ki vstopajo v državo, obrazec I-94 avtomatiziral, z namenom poenostavitve postopka vstopa, izboljšanja učinkovitosti in nižanja stroškov. Namesto papirnatega obrazca potniki prejmejo elektronski I-94, razen v posebnih okoliščinah. Ti potniki bodo v svoje potne listine dobili tudi vstopni žig CBP.

 

I-94 Online Sample Image

 

Kdaj naj oddam svojo spletno vlogo za I-94?

Če načrtujete vstop v Združene države Amerike po kopnem, lahko pospešite postopek z vlogo in plačilom za vaš obrazec I-94 prek spleta. Če boste vstopili v ZDA po zraku ali morju, vam ni treba uporabiti obrazca I-94.

Prosimo upoštevajte, da je obrazec I-94, ki ga prejmete prek spletne vloge, le začasni, in je torej le prvi korak prijavnega postopka za I-94. Na vstopni točki morate dokončati preostale korake postopka, da prejmete končni dokument, ki vam omogoča zakonit vstop v Združene države Amerike.

Kaj naj storim, če pozabim številko svoje aplikacije?

Za prijavo potrebujete naslednje podatke, kot so prikazani v vaših potovalnih dokumentih, ki ji boste uporabili za vstop v Združene države Amerike:

 • Država izdajateljica vašega potnega lista, ki je vaša država državljanstva, navedena v potnem listu. To je organ, ki je izdal vaš potni list, ne glede na to, kje ste fizično pridobili vaš potni list.
 • Številka vašega potnega lista, tako kot je navedena na biografski strani. Ta številka lahko vključuje številke in/ali črke, zato bodite zelo pozorni. Znaki, ki se pogosto zamenjujejo za drugega, vključujejo 0 (nič) in črko “O”, ter 1 (ena) in črka “I”.
 • Vaš priimek, kot je naveden v polju "Priimek" v vašem potovalnem dokumentu za vstop v ZDA. Če niste prepričani, kateri priimek uporabiti, poglejte na "strojno berljiv del" v vašem potnem listu, saj je to običajno uporabljen priimek.
 • Vaše ime, kot je navedeno v polju "Ime" v vašem potovalnem dokumentu za vstop v ZDA. Ne sme se vključiti nobenih drugih imen, na primer naslovov, vzdevkov ali srednjega imena.
 • Vaš datum rojstva, vključno z dnevom, mesecem in letom rojstva.

Če je zapis imena v potnem listu ali vizumu dvoumen, poglejte na "strojno berljiv del" na dnu dokumenta/kartice. Tam je vedno upoštevan standarden ISO normativ.

Če se prek spleta prijavljate za nov I-94, boste poleg tega potrebovali še:

 • Država izdajateljica vizuma: država, ki je izdala vaš vizum. Za namene I-94 so v tem polju vedno Združene države.
 • Številka vizuma ali kartice mejnega prehoda (BCC): številka vizuma je rdeča številka v spodnjem desnem kotu vizuma, nad strojno berljivim delom.
 • Datum izdaje vizuma: dan, mesec in leto, ko vam je bil izdan vizum.

Če se prijavim in plačam za I-94 prek spleta, se moram pojaviti na vstopni točki?

Da. Še vedno se boste morali pojaviti na vstopni točki, kjer boste dokončali postopek in prejeli vaš papirnati obrazec. Prek spletne vloge ste prejeli le začasni obrazec I-94. Plačilo prek spleta pomaga pospešiti postopek na vstopni točki.

Če zaprosim za I-94 prek spleta, se mi lahko zavrne vstop v Združene države Amerike?

Vse vstope v ZDA odobri uradnik CBP na vstopni točki v času vložitve vloge za dovolitev vstopa ali dovoljenje I-94. Kot potnik, bodite med razgovorom pripravljeni pokazati vaš cilj in namen vašega potovanja, ter dokazila o zaposlitvi in državljanstvu. Če je vstop zavrnjen, vam bo CBP zagotovil informacije o vaših razpoložljivih možnostih. Ni nobenih nadomestil, prenosov ali zamenjav za pristojbino I-94. Če imate zavrnjen vstop ali so vas odstranili iz ZDA zaradi katerega koli razloga, vam ta pristojbina ne bo vrnjena.

Ali po spletni vlogi prejmem začasen papirnat obrazec?

Ne, vendar boste prejeli potrdilo o prejemu, katerega natisnete in shranite za svojo evidenco. Na vstopni točki bo uradnik CBP s pomočjo vašega potnega lista poiskal vaš začasni I-94 v sistemu CBP.

Ko zaključim s spletno vlogo za začasen I-94, kaj na vstopni točki potrebujem za dokončanje postopka vloge?

Za dokončanje vaše vloge, boste morali:

 • Pojaviti se na vstopni točki v sedmih dneh. Če se ne prikažete v sedmih dneh, ali vam iz kakršnega koli razloga niso izdali I-94, ni nobenih nadomestil.
 • Na vstopni točki oddati vaše biometrične podatke (če je to zahtevano) in izpolniti vprašalnik.
 • Bodite pripravljeni, da pokažete dokazila o vašem državljanstvu, zaposlitvi in/ali potovalne načrte, če to od vas zahteva uradnik za carino in mejno zaščito (CBP).
 • Ko je vaša vloga odobrena, bo CBP izdal papirni obrazec I-94, ki dokazuje vašo vrsto vstopa in datum, do kdaj vam je dovoljen vstop. Shranite ta obrazec za potovanje, da ga po potrebi pokažete kateremu koli uradniku, uradni osebi organov pregona, organizaciji, instituciji ali delodajalcu, ki zahteva dokazilo zakonitega vstopa.

 

 

Spletno stran upravlja zasebno podjetje, ki ni povezano z vlado Združenih držav.