START MIJN ESTA AANVRAAG   Pijl

 

I-94 Online circles images

Formulier I-94 online voor bezoekers aan de Verenigde Staten via land

Reizigers die de Verenigde Staten over land binnenreizen, kunnen een aanvraag doen voor een voorlopig formulier I-94 online. Alleen het I-94 verslag kan worden gebruikt als bewijs van rechtmatige binnenkomst.

 

 

Moet ik een I-94 formulier hebben om te reizen naar de VS?

Alle reizigers naar de Verenigde Staten hebben een I-94 formulier nodig, met de volgende uitzonderingen:

  • Amerikaanse burgers
  • Inwonende buitenlander die terugkeert naar de VS.
  • Vreemdelingen met immigrantenvisa
  • De meeste Canadese burgers, of ze een bezoek besteden aan de Verenigde Staten of op doorreis zijn

Wat is het I-94 formulier?

Het Amerikaanse ministerie van Homeland Security geeft het I-94 formulier af als het officiële verslag van de aankomst of het vertrek van vreemdelingen die de Verenigde Staten binnenreizen, en waarvan de status is veranderd terwijl ze in de Verenigde Staten zijn, of die een verlenging aanvragen van hun verblijf in de Verenigde Staten, evenals redenen. Dit formulier wordt meestal door een Customs and Border Patrol (CBP) officer bij binnenkomst van de Verenigde Staten bevestigd aan het paspoort van de (niet-immigrant) bezoeker. De bezoeker moet uit de Verenigde Staten vertrekken tot de datum op het formulier.

Het CBP heeft het I-94 formulier geautomatiseerd voor reizigers die het land binnenreizen, om de toelating te stroomlijnen, de efficiëntie te verbeteren, en lagere operationele kosten te realiseren. In plaats van een papieren formulier, zullen de reizigers een elektronisch I-94 ontvangen, behalve in bijzondere omstandigheden. Deze reizigers krijgen ook een toegangsstempel van het CBP op hun reisdocument.

 

I-94 Online Sample Image

 

Wanneer moet ik mijn I-94 online aanvraag indienen?

Als u van plan bent om de Verenigde Staten binnen te komen over land, kunt u het proces versnellen door de aanvraag en betaling voor uw I-94 formulier online te doen. Indien u de Verenigde Staten door de lucht of over zee binnenreist, zult u geen formulier I-94 moeten aanvragen.

Houd er rekening mee dat het I-94 formulier dat u ontvangt via online applicatie slechts voorlopig is, en de eerste stap van de I-94 aanvraagprocedure is. U moet de resterende stappen in de aanvraag afronden in de haven van binnenkomst, met het oog op de ontvangst van het definitieve document waardoor legale binnenkomst in de Verenigde Staten mogelijk is.

Wat doe ik als ik mijn aanvraagnummer vergeten ben?

Om een aanvraag te doen heeft u de volgende gegevens nodig, zoals deze op uw reisdocumenten gebruikt worden, om de Verenigde Staten binnen te komen:

  • Het land van afgifte van uw paspoort, dat is het land van burgerschap zoals vermeld op uw paspoort. Dit is de instantie die uw paspoort afgegeeft, ongeacht waar u fysiek uw paspoort heeft verkregen.
  • Uw paspoortnummer, precies zoals het is genoteerd op de biografische pagina. Dit nummer kan uit cijfers en/of letters bestaan, dus u moet goed opletten. Karakters die vaak verward worden met elkaar zijn onder andere de 0 (nul) en de letter 'O', en 1 (één) en de letter "I".
  • Uw familienaam/achternaam zoals deze in het veld "Achternaam" of ''Familienaam'' is opgenomen op uw VS reisdocument. Als u niet zeker weet welke naam te gebruiken, raadpleeg dan de "Machine Readable Zone" op uw paspoort, want dit is meestal de naam die wordt gebruikt.
  • Uw voornaam/gegeven naam zoals vermeld in het veld "Voornaam" of "Gegeven naam" is opgenomen op uw VS reisdocument. Geen enkele andere namen moeten worden opgenomen, zoals titels, bijnamen, of tweede namen.
  • Uw geboortedatum, met inbegrip van de maand, dag en het jaar dat u geboren bent.

Als de schrijfwijze van de naam niet eenduidig is op een paspoort of visum, raadpleeg de machineleesbare zone aan de onderkant van het document/kaart. Deze zullen altijd de ISO-norm conventie volgen.

Als u online een aanvraag voor een nieuwe I-94 doet, zult u ook het volgende nodig hebben:

  • Visa Land van uitgifte: Het land dat uw visum heeft afgegeven. Voor I-94 doeleinden, zal dit veld altijd de Verenigde Staten zijn.
  • Visa of Border Crossing Card (BCC) Nummer: Het visumnummer is het rode nummer op de rechter bovenhoek van uw visum boven de machineleesbare zone.
  • Visa datum van afgifte: De dag, maand en jaar dat uw Visum werd afgegeven aan u.

Als ik me aanmeld en betaal voor een I-94 online, moet ik dan verschijnen op de haven van binnenkomst?

Ja. U moet dan nog verschijnen op de haven van binnenkomst om het proces te voltooien en uw papieren formulier te ontvangen. U ontvangt alleen een voorlopige I-94 van de online applicatie. Betalen online helpt het proces in de haven van binnenkomst te versnellen.

Als ik een aanvraag voor een I-94 online doe, kan ik dan toch nog de toegang geweigerd krijgen in de Verenigde Staten?

Alle toegang naar de VS wordt bepaald door een CBP Officer bij een haven van binnenkomst tijdens de aanvraag tot toelating of I-94 vergunning. Als een reiziger moet u bereid zijn om doel en strekking van uw reis en bewijs van werk en residentie te laten zien tijdens het interview. Als de toelating wordt geweigerd, zal het CBP informatie over de beschikbare opties verstrekken. Er zijn geen terugbetalingen, transfers, of uitwisseling van de I-94 vergoeding. Als u de toegang geweigerd wordt of u verwijderd wordt uit de VS voor welke reden dan ook, zal deze vergoeding niet worden geretourneerd.

Na de online aanvraag, ontvang ik dan een voorlopig/tijdelijk papieren formulier?

Nee, maar u zult een ontvangstbewijs ontvangen, dat u moet afdrukken en opslaan voor uw eigen administratie. In de haven van binnenkomst zal een CBP officier kunnen kijken naar uw voorlopige I-94 in het CBP-systeem met behulp van uw paspoort.

Na het afronden van de online aanvraag voor een voorlopige I-94, wat heb ik dan nog nodig om naar de haven van binnenkomst mee te nemen om de aanvraag af te ronden?

Om uw inschrijving te voltooien, moet u:

  • Verschijnen in een haven van binnenkomst binnen zeven dagen. Als u niet binnen zeven dagen verschijnt of geen I-94 ontvangt om welke reden dan ook, zijn er geen terugbetalingen.
  • In de haven van binnenkomst, geeft u uw biometrie (indien nodig) en voltooit u een interview.
  • Wees bereid om het bewijs van uw wonen, werken en/of reisplannen te laten zien, op verzoek van de Customs and Border Protection (CBP) Officer.
  • Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd, zal het CBP een papieren formulier I-94 afgeven, dat uw klasse van toelating aangeeft evenals de datum tot wanneer u kunt blijven. Bewaar dit formulier goed wanneer u reist en presenteer het aan overheidsfunctionarissen, ambtenaren van de wetshandhaving, organisatie, instelling of de werkgever die het bewijs van rechtmatige toelating verzoekt.

 

 

Deze website wordt beheerd door een particuliere onderneming, niet verbonden met de regering van de Verenigde Staten.