ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ESTA   Βέλος

 

I-94 Online circles images

Online Κάρτα I-94 για Επισκέπτες των ΗΠΑ από Ξηράς

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από ξηράς μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά για προσωρινή κάρτα Ι-94. Μόνο η καταχώρηση της κάρτας Ι-94 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη νόμιμης εισόδου.

 

 

Χρειάζομαι κάρτα Ι-94 για να ταξιδέψω στις ΗΠΑ;

Όλοι οι ταξιδιώτες προς τις Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται κάρτα I-94, με τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

 • Υπήκοοι των ΗΠΑ
 • Αλλοδαποί κάτοικοι που επιστρέφουν στις ΗΠΑ
 • Αλλοδαποί κάτοχοι μεταναστευτικής βίζας
 • Οι περισσότεροι Καναδοί πολίτες, είτε επισκέπτονται τις ΗΠΑ είτε βρίσκονται σε διέλευση (τράνζιτ)

Τι είναι η κάρτα Ι-94;

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εκδίδει την κάρτα I-94 ως επίσημο έγγραφο καταγραφής της άφιξης ή αναχώρησης των αλλοδαπών που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων το ταξιδιωτικό καθεστώς έχει αλλάξει ενώ βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ή που παρατείνουν την παραμονή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ άλλων λόγων. Αυτή η κάρτα επισυνάπτεται συνήθως στο διαβατήριο του επισκέπτη (μη-μετανάστη) από έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας Φύλαξης Τελωνείων και Συνόρων (CBP) κατά την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο επισκέπτης υποχρεούται να αναχωρήσει από τις ΗΠΑ έως την ημερομηνία που αναγράφεται στην κάρτα.

Το CBP έχει αυτοματοποιήσει την κάρτα I-94 για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία εισόδου, να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και να μειωθεί το κόστος λειτουργίας. Αντί για έντυπο έγγραφο, οι ταξιδιώτες θα λάβουν μια ηλεκτρονική κάρτα I-94, εκτός από ειδικές περιστάσεις. Αυτοί οι ταξιδιώτες θα λάβουν επίσης μια σφραγίδα αποδοχής από το CBP στο ταξιδιωτικό τους έγγραφο.

 

I-94 Online Sample Image

 

Πότε πρέπει να υποβάλω την ηλεκτρονική μου αίτηση για Ι-94;

Αν σκοπεύετε να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες από ξηράς, μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία υποβάλλοντας αίτηση και πληρώνοντας για την κάρτα Ι-94 μέσω διαδικτύου. Αν πρόκειται να εισέλθετε στις ΗΠΑ μέσω αέρα ή θαλάσσης, δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για κάρτα Ι-94.

Λάβετε υπόψη ότι η κάρτα I-94 που θα λάβετε μέσω online αίτησης είναι μόνο προσωρινή, και αποτελεί το πρώτο βήμα της διαδικασίας αίτησης για Ι-94. Πρέπει να συμπληρώσετε τα υπόλοιπα βήματα της διαδικασίας αίτησης στην πύλη εισόδου προκειμένου να λάβετε το τελικό έγγραφο που θα σας επιτρέψει τη νόμιμη είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι πρέπει να κάνω αν ξεχάσω τον αριθμό της αίτησής μου;

Προκειμένου να υποβάλετε αίτηση , θα χρειαστείτε τις ακόλουθες πληροφορίες, όπως εμφανίζονται στα ταξιδιωτικά σας έγγραφα που χρησιμοποιήσατε για να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες:

 • Τη χώρα έκδοσης του διαβατηρίου σας, η οποία είναι η χώρα της υπηκοότητας που αναγράφεται στο διαβατήριό σας. Αυτή είναι η αρχή που εξέδωσε το διαβατήριό σας, ανεξάρτητα από το πού το λάβατε.
 • Τον αριθμό του διαβατηρίου σας, ακριβώς όπως αναγράφεται στη σελίδα με τα βιογραφικά σας στοιχεία. Ο αριθμός αυτός μπορεί να περιλαμβάνει αριθμούς και/ή γράμματα, γι αυτό θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Οι χαρακτήρες που συχνά συγχέονται μεταξύ τους είναι το 0 (μηδέν) με το γράμμα "O", και το 1 (ένα) με το γράμμα "Ι".
 • Το επίθετο/επώνυμό σας όπως αναγράφεται στο πεδίο "Επίθετο" ή "Επώνυμο" στο ταξιδιωτικό σας έγγραφο για τις ΗΠΑ. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο όνομα να χρησιμοποιήσετε, ανατρέξτε στη "Μηχαναγνώσιμη Ζώνη" του διαβατηρίου σας, καθώς αυτό είναι συνήθως το όνομα που χρησιμοποιείται.
 • Το όνομά σας, όπως αναγράφεται στο πεδίο "Όνομα" στο ταξιδιωτικό σας έγγραφο για τις ΗΠΑ. Δεν πρέπει να συμπεριλάβετε άλλα ονόματα, όπως τίτλους, ψευδώνυμα ή μεσαία ονόματα.
 • Την ημερομηνία της γέννησής σας, συμπεριλαμβανομένου και του μήνα, της ημέρας και του έτους που γεννηθήκατε.

Αν η μορφή του ονόματος είναι ασαφής στο διαβατήριο ή τη βίζα, ανατρέξτε στη Μηχαναγνώσιμη Ζώνη στο κάτω μέρος του εγγράφου/κάρτας. Αυτά ακολουθούν πάντα τη σύμβαση για το πρότυπο ISO.

Αν κάνετε αίτηση online για νέα I-94, θα χρειαστείτε επιπλέον:

 • Χώρα Έκδοσης Visa: Η χώρα που εξέδωσε τη βίζα σας. Για λήψη της Ι-94, αυτό το πεδίο θα είναι πάντα οι Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Αριθμό Visa ή Κάρτας Διέλευσης Συνόρων (BCC): Ο αριθμός της βίζας είναι ο κόκκινος αριθμός στην κάτω δεξιά γωνία της βίζας σας επάνω από τη Μηχαναγνώσιμη Ζώνη.
 • Ημερομηνία Έκδοσης Visa: Η ημέρα, ο μήνας και το έτος που εκδόθηκε η βίζα σας.

Αν κάνω αίτηση και πληρώσω online την κάρτα I-94, θα πρέπει να παρουσιαστώ στην πύλη εισόδου;

Ναι. Θα χρειαστεί και πάλι να εμφανιστείτε στην πύλη εισόδου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να λάβετε το έντυπό σας. Θα λάβετε μόνο μια προσωρινή I-94 από την online αίτηση. Πληρώνοντας online θα σας βοηθήσει να επισπεύσετε τη διαδικασία στην πύλη εισόδου.

Αν κάνω αίτηση διαδικτυακά για I-94, μπορεί να μου απαγορευτεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Η λήψη της απόφασης για κάθε είσοδο στις ΗΠΑ γίνεται από αξιωματούχους του CBP στις πύλες εισόδου κατά την υποβολή αίτησης εισόδου ή άδειας Ι-94. Ως ταξιδιώτης, θα πρέπει να είστε έτοιμος/η να επιδείξετε τον σκοπό και την πρόθεση του ταξιδιού σας, καθώς και στοιχεία για την επαγγελματική απασχόληση και τη διαμονής σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Εάν δεν σας επιτραπεί η είσοδος, το CBP θα σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις. Δεν γίνονται επιστροφές, μεταφορές ή ανταλλαγές του ποσού χρέωσης της Ι-94. Εάν δεν σας επιτραπεί η είσοδος ή απομακρυνθείτε από τις ΗΠΑ για οποιονδήποτε λόγο, το ποσό αυτό δεν θα επιστραφεί.

Μετά την online αίτηση, θα λάβω μια έντυπη ανεπίσημη/προσωρινή κάρτα;

Όχι, αλλά θα λάβετε μια απόδειξη την οποία θα πρέπει να εκτυπώσετε και να αποθηκεύσετε για τα αρχεία σας. Στην πύλη εισόδου, ένας αξιωματούχος του CBP θα είναι σε θέση να αναζητήσει την προσωρινή σας I-94 στο σύστημα του CBP χρησιμοποιώντας το διαβατήριό σας.

Μετά την ολοκλήρωση της online αίτησης για προσωρινή I-94, τι πρέπει να έχω μαζί μου στην πύλη εισόδου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης;

Για να ολοκληρώσετε την αίτησή σας, θα πρέπει να:

 • Εμφανιστείτε σε μια θύρα εισόδου εντός επτά ημερών. Εάν δεν εμφανιστείτε εντός επτά ημερών ή εάν δεν σας χορηγηθεί η I-94 για οποιονδήποτε λόγο, δεν γίνονται επιστροφές.
 • Στην πύλη της εισόδου να υποβάλετε τα βιομετρικά σας στοιχεία (εάν απαιτείται) και να δώσετε συνέντευξη.
 • Να είστε έτοιμοι να αποδείξετε κατοικία, εργασία και/ή ταξιδιωτικά σχέδια, εφόσον το ζητήσει ο αξιωματούχος της Υπηρεσίας Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων (CBP).
 • Μόλις εγκριθεί η αίτησή σας, το CBP θα εκδώσει μια έντυπη κάρτα I-94 που να τεκμηριώνει την κλάση εισόδου σας και την ημερομηνία λήξης ισχύος. Φυλάξτε αυτή την κάρτα για ταξιδιωτικούς λόγους και παρουσιάστε την σε οποιονδήποτε αξιωματούχο της κυβέρνησης, αξιωματούχο επιβολής του νόμου, οργανισμό, ίδρυμα ή εργοδότη που θα ζητήσει αποδεικτικό στοιχείο της νόμιμης εισαγωγής στη χώρα.

 

 

Η λειτουργία αυτού του ιστότοπου γίνεται από μια ιδιωτική εταιρεία και δεν συνδέεται με την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.