START MIJN ESTA AANVRAAG   Pijl

VEELGESTELDE VRAGEN


Wat is ESTA?


ESTA staat voor 'Electronic System for Travel Authorization' oftewel Elektronisch Systeem voor Reisvergunningen: een gezamenlijke internettoepassing die beheerd wordt door de Douane en Grensbescherming, en het Departement van Binnenlandse Veiligheid.

ESTA voert een vooronderzoek uit voor reizigers die korte reizen naar de Verenigde Staten plannen onder het Visumontheffingsprogramma (voor reizen van 90 dagen of minder voor zaken of toerismedoeleinden) om er zeker van te zijn dat ze geen risico vormen voor de veiligheid of de rechtshandhaving. Het is geïmplementeerd om te voldoen aan Amerikaanse wettelijke vereisten om de beveiliging van het visumontheffingsprogramma te versterken.

ESTA is op 1 augustus 2008 geïmplementeerd en is sinds 12 januari 2009 verplicht voor alle reizigers afkomstig uit Visumontheffingsprogramma landen.


Hoe vraag ik ESTA aan?


U kunt ESTA reistoestemming aanvragen op onze website. Volg de instructies op en beantwoord de vragen in ons aanvraagformulier om uw aanvraag in te dienen.

Gegevens die u nodig heeft voor het indienen van een ESTA aanvraag zijn uw paspoortgegevens, voorgeschiedenis van overdraagbare ziekten, indien van toepassing uw strafblad, al uw andere namen of aliassen, uw voorgeschiedenis met betrekking tot verstrekking van visa voor de Verenigde Staten, de namen van uw ouders, uw geboorteplaats, nationaal identificatienummer, contactinformatie en een creditcardnummer.


Wat betekent een ESTA reistoestemming?


Als u een ESTA reistoestemming ontvangt betekent dit dat u in aanmerking komt om te reizen onder het Visumontheffingsprogramma, maar het betekent niet dat u met zekerheid tot de Verenigde Staten zult worden toegelaten. Toelating tot de Verenigde Staten is gebaseerd op een inspectie door een beambte van de Duane en Grensbeveiliging zodra u in de Verenigde Staten van boord gaat.


Wie komt in aanmerking voor het ESTA programma?


Burgers van Visumontheffingsprogramma landen die van plan zijn om in de Verenigde Staten aan te komen via de lucht of de zee, komen in aanmerking voor het ESTA programma.

U dient te reizen met een erkende vervoerder. Om in aanmerking te komen voor ESTA dienen reizigers in bezit te zijn van een geldig paspoort en een retourticket met een eindbestemming buiten de Verenigde Staten. Elke reiziger moet een aanvraag indienen, dit geld ook voor minderjarigen jonger dan 18, en aan alle voorwaarden voor deelname aan het Visumontheffingsprogramma (zoals de zekerheid dat uw paspoort niet binnen 6 maanden na terugkomst uit de Verenigde Staten verloopt) dient te worden voldaan.

Het Visumontheffingsprogramma (en daardoor het ESTA programma) is beschikbaar voor burgers van Andorra, Australië, België, Brunei, Chili, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid Korea, Zweden en Zwitserland.


Moet ik een ESTA aanvraag indienen als ik een burger ben van een visumontheffingsprogramma land en...?


…Ik ook een wettelijke vaste verblijfstatus voor de Verenigde Staten bezit? Nee
…Ik een dubbele nationaliteit heb, waaronder het Amerikaans burgerschap? Nee - burgers dienen hun Amerikaanse paspoort te gebruiken wanneer ze de Verenigde Staten binnenkomen.
…Ik ook een vaste verblijfstatus voor Canada bezit, en over land naar de Verenigde Staten reis. Nee
…Ik ook een vaste verblijfstatus voor Canada bezit, en via de lucht of de zee naar de Verenigde Staten reis. Ja
…Ik ook een wettelijke vaste verblijfstatus voor de Verenigde Staten bezit? Als u met een paspoort reist waarop het Visumontheffingsprogramma van toepassing is en het Visumontheffingsprogramma gebruikt, dan wel. Als u met een paspoort reist waarop het Visumontheffingsprogramma niet van toepassing is en u een visum heeft, dan komt u niet in aanmerking voor ESTA.
…Ik een geldig visum heb ten tijde van de reis? Nee
…Ik over land reis via Canada of Mexico onder een groene I-94 kaart? Nee
…Ik over land reis via Canada of Mexico? Ja
…Ik enkel op doorreis ben en niet in de Verenigde Staten zal verblijven? Ja
…Ik minderjarig ben, jonger dan 18 jaar, en reis onder het Visumontheffingsprogramma? Ja
…Ik voor een verblijf van korte duur naar de Verenigde Staten reis. Maagdeneilanden of Puerto Rico? Ja

Op welk tijdstip moet ik een ESTA reistoestemming aanvragen?


Zodra u besloten heeft om onder het Visumontheffingsprogramma naar de Verenigde Staten te reizen is het verstandig om uw ESTA reistoestemming aanvraag in te dienen, maar het is mogelijk een aanvraag in te dienen tot 72 uur voor uw reisdatum. Het is niet nodig dat u voorafgaand aan de aanvraag uw reisgegevens of accommodatie heeft vastgelegd.

Er zijn geen sancties wanneer u de aanvraag vroegtijdig indient en als uw ESTA verloopt terwijl u zich nog in de Verenigde Staten bevindt. U kunt nog steeds volgens plan afreizen naar uw land van herkomst.


Wanneer zal ik een reactie op mijn ESTA aanvraag ontvangen?


Meestal zijn de resultaten van uw ESTA aanvraag bijna onmiddellijk (binnen een minuut) beschikbaar. U zult echter de status van uw aanvraag in uw e-mail inbox moeten controleren. Wij sturen het ESTA nummer via e-mail naar onze klanten.


Wat doe ik als ik mijn aanvraagnummer vergeten ben?


Op onze website hebben we een pagina genaamd 'Controleer ESTA Status' waar u kunt verzoeken dat uw ESTA nummer naar het aan uw aanvraag gekoppelde e-mailadres wordt verzonden. U hoeft alleen het aanvraagformulier in te vullen dat volgt op deze pagina.


Kan ik een aanvraag indienen voor een ander, of mijn aanvraag door een ander laten indienen?


U kunt een aanvraag indienen voor een ander, of uw aanvraag namens u door een ander laten indienen, maar uiteindelijk is de reiziger zelf verantwoordelijk voor de juistheid en de volledigheid van alle in de ESTA aanvraag verstrekte informatie.


Kan ik ESTA aanvragen indienen voor een complete groep?


Groepsaanvragen zijn ook eenvoudig in te dienen: nadat u uw aanvraag— heeft ingediend vult u het formulier gewoon opnieuw in met de gegevens van de aanvrager. Klik op de knop op de 'Bedank Pagina' die aangeeft dat u een nieuwe aanvraag kunt indienen.


Kan ik de gegevens in een ESTA aanvraag corrigeren als ik een vergissing maak?


In het geval van vergissingen kan een beperkt deel van de gegevens in uw ESTA aanvraag gecorrigeerd worden: uw e-mailadres, uw telefoonnummer en uw reisgegevens. Gegevens die betrekking hebben tot uw paspoort kunnen niet worden aangepast. Dit betekent dat u nauwkeurig te werk moet gaan wanneer u het aanvraagformulier invult.


Hoe lang is een ESTA reistoestemming geldig?


Een ESTA reistoestemming is geldig totdat uw paspoort verloopt, of voor twee jaar vanaf de datum waarop uw reistoestemming ingaat (de datum die het eerste valt).


Wat doe ik wanneer ik niet wordt goedgekeurd voor ESTA reistoestemming?


U kunt nog steeds naar de Verenigde Staten reizen als uw aanvraag is afgewezen, maar u zult dan een visum moeten aanvragen bij een Amerikaanse Ambassade of Consulaat.


Hoe vaak kan ik de Verenigde Staten binnenkomen met mijn ESTA reistoestemming?


Uw ESTA reistoestemming stelt u in staat om een onbeperkt aantal keer de Verenigde Staten binnen te komen, mits het nog geldig is.


Moet ik ESTA opnieuw aanvragen indien ik mijn huidige ESTA reistoestemming heb verkregen voordat aanvullende gegevens vereist werden in 2014?


Nee, alle huidige ESTA reistoestemmingen zullen geldig blijven, maar er zal om de aanvullende informatie worden gevraagd wanneer de huidige reistoestemming verlopen is.


Welke ESTA documenten dien ik mee te nemen op mijn reis naar de Verenigde Staten?


Voordat u naar de Verenigde Staten afreist is het belangrijk dat u het ESTA nummer dat u in een PDF heeft ontvangen uitprint en gedurende de reis bij u draagt. Amerikaanse grensbeambten hebben uw ESTA goedkeuring in een elektronisch dossier, maar mogelijk vraagt uw luchtvaartmaatschappij of vervoerder om een afgedrukte versie wanneer u incheckt voor uw reis.


Wanneer moet ik mijn aanvraag voor ESTA reistoestemming opnieuw indienen?


Als uw ESTA reistoestemming vervallen is en u wilt naar de Verenigde Staten reizen kunt u het hernieuwen door op ieder gewenst moment een nieuwe aanvraag in te dienen. ESTA reistoestemmingen hebben momenteel helaas geen verlengingsprocedure.

Daarnaast dient u een nieuwe ESTA reistoestemming aan te vragen in het geval dat u:

  • Een nieuw paspoort ontvangt,
  • Om welke reden dan ook uw naam verandert;
  • Uw geslacht verandert;
  • Uw nationaliteit of burgerschap verandert;
  • Uw wettelijke status verandert (bijvoorbeeld wanneer u vervolgd bent voor meerdere misdaden of wanneer er een overdraagbare ziekte bij u wordt vastgesteld).

 

 

Deze website wordt beheerd door een particuliere onderneming, niet verbonden met de regering van de Verenigde Staten.