UZSĀKT MANA ESTA PIETEIKUMA AIZPILDĪŠANU   Bultiņa

VISBIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI


Kas ir ESTA?


ESTA abreviatūra nozīmē Electronic System for Travel Authorization jeb Elektroniskā Ceļošanas Atļaujas Sistēma. Tā ir vienota tīmekļa programma, ko administrē ASV Tēvzemes drošības departaments un Muitas un robežapsardze.

ESTA nolūks ir iepriekš pārbaudīt ceļotājus, kuri plāno īstermiņa ceļojumus uz ASV Bezvīzu programmas ietvaros (tā attiecas uz ne vairāk kā 90 dienu gariem ceļojumiem biznesa vai tūrisma nolūkos), lai pārliecinātos, ka viņi nerada draudus drošībai vai tiesībaizsardzībai. Šī programma tika ieviesta, lai pildītu normatīvo aktu prasības par Bezvīzu programmas drošības uzlabošanu.

ESTA tika ieviesta 2008. gada 1. augustā, bet 2009. gadā tā kļuva par obligātu prasību visiem ceļotājiem, kas nāk no valstīm, kas pievienojušās Bezvīzu režīma programmai.


Kā es varu pieteikties ESTA?


ESTA atļaujai iespējams pieteikties mūsu vietnē. Sekojiet instrukcijām un atbildiet uz mūsu pieteikuma formas jautājumiem, lai izveidotu savu pieteikumu.

ESTA pieteikuma izveidošanai nepieciešams iesniegt informāciju, kas satur jūsu pases datus, infekcijas slimību vēsturi, kriminālo vēsturi, ja tāda ir, citus jūsu izmantotos vārdus vai pseidonīmus, jūsu vēsturi saistībā ar iepriekšējiem vīzas pieteikumiem ieceļošanai ASV, vecāku vārdus, dzimšanas vietu, valsts identifikācijas numuru, ja tāds ir, kontaktinformāciju un kredītkartes numuru.


Ko nozīmē ESTA atļauja?


Ja jums tiek piešķirta ESTA atļauja, tas nozīmē, ka jums ir ļauts ceļot Bezvīzu programmas ietvaros, taču tas ne vienmēr nozīmē, ka jums būs ļauts šķersot valsts robežu. To, jums ierodoties ASV, nosaka Muitas un robežapsaredzes pārbaudes inspektori.


Kuras personas var pretendēt uz ESTA?


To Bezvīzu programmas dalībvalstu pilsoņi, kuri plāno ieceļot ASV ar avio vai jūras pārvadātāju, ir tiesīgi pieteikties ESTA programmai.

Persona var pieteikties ESTA vīzai tikai tad, ja plānotais ceļojums notiek apstiprinātā pārvadātājā, kam ir atļauja uzņemt ceļotājus bez vīzām. Ceļotāju rīcībā ir jābūt derīgai pasei un atpakaļceļa biļetei, kurā uzrādīts, ka ceļojums netiek noslēgts ASV. Katram ceļojuma dalībniekam, tostarp nepilngadīgām personām, kas nav sasniegušas 18 gadu vecumu, ir jāpiesakās vīzai un visiem bezvīzu režīma programmas nosacījumiem (piemēram, iesniegtiem pierādījumiem par to, ka jūsu pase būs derīga vēl vismaz sešus mēnešus pēc atgriešanās no ASV) ir jābūt izpildītiem.

Bezvīzu režīma programma (un līdz ar to arī ESTA programma) ir pieejama Andoras, Austrālijas, Beļģijas, Brunejas, Čīles, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Īslandes, Īrijas, Itālijas, Japānas, Latvijas, Lihtenšteinas, Lietuvas, Maltas, Monako, Nīderlandes, Jaunzēlandes, Norvēģijas, Sanmarīno, Singapūras, Slovākijas, Slovēnijas, Dienvidkorejas, Spānijas, Zviedrijas, Šveices, Taivānas un Apvienotās Karalistes pilsoņiem.


Vai man nepieciešams pieteikties ESTA vīzai, ja esmu pilsonis Bezvīzu programmas dalībvalstī un…?


…esmu arī likumīgs pastāvīgais ASV iedzīvotājs?
…man ir arī dubultā ASV pilsonība? Nē – ieceļojot ASV, pilsoņiem jāizmanto sava Amerikas pase.
…esmu arī Kanādas imigrants un ceļoju uz ASV pa sauszemi?
…esmu arī Kanādas imigrants un ceļoju uz ASV ar avio vai jūras transportu?
…esmu arī likumīgs pastāvīgais ASV iedzīvotājs? Ja jūs izmantojat pasi ar Bezvīzu programmas atļauju un izmantojat to, tad jā. Ja ceļojat ar pasi, kurā ir cita veida vīza, jūs neesat tiesīgs/-a saņemt ESTA vīzu.
…man ceļojuma brīdī ir derīga vīza?
…es ceļoju uz ASV pa sauszemi caur Kanādu vai Meksiku, izmantojot I-94 karti?
…es ceļoju uz ASV caur Kanādu vai Meksiku ar avio vai jūras transportu?
…ASV notiks tikai pārsēšanās un es tur nepalikšu?
…esmu nepilngadīga persona, jaunāka par 18. gadiem, kas ceļo Bezvīzu programmas ietvaros?
…es dodos īstermiņa vizītē uz ASV, Virdžīnu salām vai Puertoriko?

Kad man vajadzētu aizpildīt pieteikumu ESTA atļaujai?


Kolīdz nolemjat ceļot uz ASV Bezvīzu programmas ietvaros, būtu tikai saprātīgi uzreiz pieteikt savu ESTA atļauju, taču ir iespējams iesniegt pieteikumu arī 72h pirms izceļošanas. Lai pieteiktos, nav nepieciešams iesniegt apstiprinātu ceļojuma informāciju vai informāciju par naktsmītnēm.

Nav paredzēts nekāds sods tiem ceļotājiem, kuri vīzai piesakās agrāk un kuru ESTA beidzas, kamēr viņi aizvien atrodas ASV. Jūs tik un tā varēsiet izlidot uz savu izcelsmes valsti, kā plānojāt.


Kad es saņemšu kādu atbildi par savu ESTA pieteikumu?


Vairumā gadījumu jūsu ESTA pieteikuma rezultāti būs gatavi tūlīt (minūtes laikā). Tomēr šajā nolūkā e-pastā būs nepieciešams pārbaudīt sava pieteikuma statusu. Mēs saviem klientiem ESTA numuru nosūtām pa e-pastu.


Kā man rīkoties, ja es esmu aizmirsis/-usi sava pieteikuma numuru?


Mūsu mājaslapā ir pieejama lapa ar nosaukumu a href="/verify-update.html?store=latviesu">'Apstiprināt/Pārbaudīt ESTA statusu', kurā jūs varat pieprasīt sava ESTA numura nosūtīšanu uz to e-pasta adresi, kurā reģistrēts jūsu pieteikums. Viss, kas jums ir jādara, ir jāaizpilda pieteikuma forma, sekojot šai following this lapai.


Vai es varu pieteikties citas personas vārdā vai arī trešā persona var izdarīt pieteikšanos manā vietā?


Jūs varat pieteikties citas personas vardā, kā arī kāds cits jūsu vietā var iesniegt pieteikumu, taču gala rezultātā tikai un vienīgi ceļojošā persona ir atbildīga par jebkādas ESTA pieteikumā iesniegtās informācijas patiesumu un pilnīgumu.


Vai es varu iesniegt ESTA pieteikumus veselai grupai cilvēku?


Arī grupas pieteikumus ir viegli izveidot. Pēc tam, kad esat iesniedzis/-gusi pieteikumu, vienkārši aizpildiet pieteikuma formu vēlreiz ar jaunā vīzas pretendenta informāciju. To var izdarīt vienkārši nospiežot pogu, kas “Paldies jums” lapā piedāvā iesniegt jaunu aplikāciju.


Vai es varu labot ESTA pieteikuma informāciju, ja esmu pieļāvis/-usi tajā kādu kļūdu?


Kļūdu gadījumā tikai konkrēta informācija jūsu ESTA pieteikumā var tikt labota, proti: jūsu e-pasta adrese, jūsu tālruņa numurs un jūsu ceļojuma informācija. Nekādu ar pases datiem saistītu informāciju nav iespējams mainīt. Tas nozīmē, ka aizpildot pieteikuma formu, jāievēro precizitāte.


Cik ilgi ESTA atļauja ir derīga?


ESTA atļauja ir derīga tik ilgi, kamēr jūsu pases derīguma termiņš beidzas vai arī divus gadus pēc atļaujas saņemšanas (atkarībā no tā, kurš no datumiem ir ātrāks).


Kā man rīkoties, ja man netiek piešķirta ESTA atļauja?


Ja jums atļauja tiek atteikta, jūs tik un tā varat ceļot uz ASV, taču tādā gadījumā jums būs nepieciešams pieteikties vīzai ASV vēstniecībā vai konsulātā.


Cik daudz reižu es varu ieceļot ASV ar savu ESTA atļauju?


Jūsu ESTA atļauja ļauj jums ieceļot ASV neierobežotu reižu skaitu, kamēr vien tā ir derīga.


Ja es savu ESTA atļauju saņēmu pirms 2014. gada, kad pieteikumos tika pieprasīta papildus informācija, vai tas nozīmē, ka man jāpiesakās atkārtoti?


Nē, visas esošās ESTA atļaujas ir derīgas, taču papildus informācija tiks pieprasīta, kad šīs atļaujas derīguma termiņš būs beidzies.


Kādus ESTA dokumentus man būtu jāņem līdzi, lai ceļotu uz ASV?


Pirms uzsākt savu ceļojumu uz Amerikas Savienotajām Valstīm ir būtiski izprintēt savu ESTA numuru, ko saņēmāt PDF formātā, un paņemt to līdzi pārsēšanās laikā. ASV robežkontroles ierēdņiem būs pieejams elektronisks ieraksts par jūsu ESTA atļauju, taču jūsu izmantotā aviokompānija vai pārvadātājs var pieprasīt izdrukāto versiju lidojuma reģistrācijas laikā.


Kad man ir nepieciešams atkārtoti pieteikties ESTA atļaujai?


Ja Jūsu ESTA atļaujas derīguma termiņš beidzas un jūs vēlaties ceļot uz Amerikas Savienotajām Valstīm, jūs to varat jebkurā brīdī atjaunot, iesniedzot jaunu pieteikumu. Diemžēl ESTA atļauju sistēma šobrīd nepiedāvā atļaujas atjaunošanas procesu.

Jaunai ESTA atļaujai nepieciešams pieteikties arī gadījumos, kad:

  • Jūs esat saņēmis/-usi jaunu pasi;
  • Jūs jebkāda iemesla dēļ esat veicis/-kusi vārda maiņu;
  • Esat mainījis/-usi dzimumu;
  • Esat mainījis/-usi pilsonību;
  • Ir mainījusies jūsu juridiskais stāvoklis (piemēram, esat apsūdzēts/-a par vairākiem noziegumiem vai arī jums ir diagnosticēta infekcioza slimība)

 

 

Vietni uztur privāts uzņēmums un tai nav nekādas saistības ar Amerikas Savienoto Valstu valdību