START MIN ESTA ANSØGNING   Pil

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL


Hvad er ESTA?


ESTA står for Electronic System for Travel Authorization: et fælles, web-baseret program administreret af Customs and Border Protection og Department of Homeland Security.

ESTA forhåndsscreener rejsende, der planlægger korte eller længere rejser til USA under Visa Waiver programmet (ture af 90 dage eller færre med enten turist- eller forretningsformål) for at sikre, at de ikke er en sikkerheds- eller retshåndhævelsesrisiko. Det blev implementeret for at imødekomme amerikanske lovgivningsmæssige krav vedrørende øgning af sikkerheden for Visa Waiwer programmet.

ESTA blev implementeret d. 1. august 2008, og blev obligatorisk for alle rejsende fra lande omfattet af Visa Waiver programmet d. 12. januar 2009.


Hvordan ansøger jeg om ESTA?


Du kan ansøge om ESTA autorisering på vores hjemmeside. Følg instruktionerne og svar på de spørgsmål der stilles på ansøgningsformularen for at ansøge.

De oplysninger, du skal bruge for at lave en ESTA ansøgning inkluderer dine pasoplysninger; smitsom sygdomshistorie; kriminel historie, hvis nogen; andre navne, du bruger, eller aliasser; din historie vedrørende visumadgang til USA; forældres navne; fødeby; nationalt identifikationsnummer, hvis noget; kontaktoplysninger; og et kreditkortnummer.


Hvad betyder en ESTA autorisation?


Hvis du modtager en ESTA autorisation betyder det, at du er kvalificeret til at rejse under Visa Waiver programmet, men det betyder ikke nødvendigvis, at du vil få adgang til USA. Adgang til USA er baseret på inspektion af en Told- og Grænseofficer når du landsættes i USA.


Hvem kan benytte sig af ESTA programmet?


Statsborgere fra lande omfattet af Visa Waiver programmet, der planlægger at rejse ind i USA via fly eller skib, kan benytte sig af ESTA programmet.

Rejsen skal foretages med et godkendt selskab. Rejsende skal have et gyldigt pas og en returbillet, der ender uden for USA, for at kunne benytte sig af ESTA. Hver rejsende skal ansøge, inklusiv mindreårige børn under 18 år, og alle kvalifikationskrav under Visa Waiver programmet (såsom at sikre, at dit pas er gyldigt i seks måneder efter din planlagte returdato fra USA) skal mødes.

Visa Waiver programmet (og gennem det ESTA programmet) er tilgængeligt for statsborgere fra Andorra, Australien, Belgien, Brunei, Chile, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Japan, Letland, Lichtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, New Zealand, Norge, Portugal, San Marino, Schweiz Singapore, Slovakiet, Slovenien, Spanien Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Taiwan, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.


Skal jeg ansøge om ESTA hvis jeg er statsborger i et land omfattet af Visa Waiver programmet og…?


…Jeg også har lovlig fast bopæl i USA? Nej
…Jeg også er dobbelt statsborger med amerikansk statsborgerskab? Nej – statsborgere skal bruge deres amerikanske pas når de rejser ind i USA.
…Jeg også er en landet indvandrer i Canada og rejser til USA over land? Nej
…Jeg også er en landet indvandrer i Canada og rejser til USA via skib eller fly? Ja
…Jeg også har lovlig fast bopæl i USA? Hvis du flyver under dit VWP pas og bruger Visa Waiver programmet, ja. Hvis du rejser under dit ikke-VWP pas og et visum er du ikke berettiget til at benytte ESTA.
…har et gyldigt visum når jeg rejser? Nej
…Jeg rejser til USA over land via Canada eller Mexico under et grønt I-94 kort? Nej
…Jeg rejser til USA med skib eller fly via Canada eller Mexico? Ja
…Jeg har transit gennem USA med skib eller fly, og ikke bliver der? Ja
…Jeg er en mindreårig under 18 år der rejser under Visa Waiver programmet? Ja
…Jeg har en kort rejse til de Amerikanske Jomfruøer eller Puerto Rico? Ja

Hvornår skal jeg ansøge om ESTA autorisation?


Det er muligt at ansøge om din ESTA autorisation så snart du beslutter dig for at rejse til USA under Visa Waiver programmet, men du kan ansøge op til 72 timer før afrejse. Du behøver ikke at have bestilt rejse eller ophold før du ansøger.

Der er ikke nogen straf for at have ansøgt tidligt og at din ESTA udløber mens du er i USA: Du kan stadig rejse tilbage til dit hjemland som planlagt.


Hvornår vil jeg høre tilbage om min ESTA ansøgning?


Det meste af tiden vil dine ESTA resultater være tilgængelige næsten omgående (inden for et minut). Det er dog nødvendigt at tjekke din ansøgnings status i din e-mailindbakke. Vi sender ESTA numre til vores kunder gennem e-mail.


Hvad gør jeg hvis jeg glemmer mit ansøgningsnummer?


Vi har en side kaldet 'Bekræft/Tjek ESTA status' hvor du kan ansøge om at få dit ESTA nummer sendt til den e-mailadresse, der er forbundet med din ansøgning. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde ansøgningsformularen efter denne side.


Kan jeg ansøge for en anden person eller få en tredjepart til at ansøge for mig?


Du kan ansøge for en anden person eller få en tredjepart til at sende en ansøgning på dine vegne, men den rejsende er i sidste ende ansvarlig for sandfærdigheden og fuldstændigheden af alle oplysninger, der gives på ESTA ansøgningen.


Kan jeg sende ESTA ansøgninger for en hel gruppe?


Gruppeansøgninger er også nemme at foretage: Efter du har sendt din ansøgning, udfylder du blot ansøgningsformularen igen med den nye ansøgers detaljer. Bare klik på knappen der beder dig om at sende en ny ansøgning på ’Tak Siden’.


Kan jeg rette oplysningerne i ESTA ansøgningen hvis jeg har lavet en fejl?


I tilfælde af fejl er det kun muligt at rette nogle oplysninger på din ESTA ansøgning: din e-mailadresse, dit telefonnummer, og dine rejseinformationer. Ingen pasrelaterede oplysninger kan rettes. Det betyder, at du skal være præcis, når du udfylder ansøgningsformularen.


Hvor lang tid varer en ESTA autorisation?


En ESTA autorisation er gyldig indtil dit pas udløber eller i to år fra den dato, du godkendes til at rejse (den tidligste dato gælder).


Hvad gør jeg hvis jeg ikke bliver godkendt til ESTA autorisation?


Hvis din ansøgning afvises kan du stadig rejse til USA, men du vil være nødt til at ansøge om et visum gennem en amerikansk ambassade eller et amerikansk konsulat for at kunne rejse.


Hvor mange gange kan jeg rejse ind i USA på min ESTA autorisation?


Din ESTA autorisation lader dig rejse ind i USA et ubegrænset antal gange så længe den stadig er gyldig.


Bliver jeg nødt til at ansøge igen hvis jeg fik min ESTA autorisation før yderligere oplysninger var påkrævet i 2014?


Nej; alle nuværende ESTA autorisationer vil forblive gyldige, men de yderligere oplysninger vil være påkrævet når den nuværende autorisation udløber.


Hvilke ESTA dokumenter bør jeg tage med når jeg rejser til USA?


Før du rejser til USA er det vigtigt at printe dit ESTA nummer, som du modtog i en PDF, ud, og tage det med på rejsen. Amerikanske grænseofficerer vil have dine ESTA oplysninger elektronisk, men dit flyselskab vil muligvis kræve at få fremvist den printede version, når du tjekker ind på dit fly.


Hvornår skal jeg ansøge om min ESTA autorisation igen?


Hvis din ESTA autorisation udløber, og du ønsker at rejse til USA, kan du forny den ved at sende en ny ansøgning på et hvilket som helst tidspunkt. ESTA autorisationer har desværre ikke en fornyelsesproces på nuværende tidspunkt.

Ellers skal du ansøge om en frisk ESTA autorisation hvis du:

  • Får nyt pas;
  • Ændrer dit navn;
  • Ændrer dit køn;
  • Ændrer dit statsborgerskab;
  • Ændrer din lovmæssige situation (hvis du for eksempel bliver dømt for multiple forbrydelser eller diagnosticeres med en smitsom sygdom).

 

 

Denne hjemmeside køres af et privat firma, og er ikke tilknyttet den amerikanske regering.