PÅBÖRJA MIN ESTA-ANSÖKAN   Pil

Policy gällande kakor

Vad är en kaka?

En kaka är helt enkelt en mycket liten fil som en webbsida sparar på din dator (eller smartphone, surfplatta etc.), för att kunna spåra information som den sedan använder när du besöker sajten. Kakor lagras i ett av de register som en webbläsare använder för att spara uppgifter om webbsidor. Många kakor innehåller helt enkelt uppgifter som gör så att webbsidan känner igen din dator, samt för att visas enligt dina preferenser eller enligt dina tidigare ageranden på sajten. Andra kakor tillåter webbplatser att hålla exakt räkning på antalet unika besökare på varje sida. Kakor är textfiler, de innehåller inte binär kod och kan inte köras som program på din dator.

Varje kaka innehåller ett eget sista giltighetsdatum. Många kakor är inställda att sluta fungera när du stänger ner din webbläsare. Dessa kakor kallas ”sessionskakor” och innehåller information som endast används under tiden du surfar på sajten. Andra kakor, som kallas ”persistenta kakor”, har längre giltighetsdatum (månader eller år) och innehåller uppgifter som kan användas från ett besök på sajten till nästa. Du kan hitta mer om kakor och om hur de fungerar på http://allaboutcookies.org, samt i Wikipedia-artikeln om HTTP -kakor, http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie.

Varför använder vi dem?

På USAvisaonline.com använder vi kakor för att utföra vissa grundläggande funktioner, och för att förbättra kvaliteten på vår sida och på våra tjänster, vilket finns beskrivet nedan. Vi använder inte kakor för några andra syften.

Grundläggande funktioner

Kakornas grundläggande funktioner tillåter oss att hålla reda på hur vår sajt bör synas i din webbläsare, vilka av vår sajts sidor som du nyligen besökt, autentiseringsinställningar, land- och språkval, och liknande information. Detta gör det möjligt för dig att se vår webbsida enligt dina preferenser, utan att du behöver fylla i dessa preferenser på nytt varje gång du kommer till vår sajt.

Förbättring av sajten.

Vi samlar också in statistisk information så att vi kan förstå hur människor använder vår sajt och hur vi kan förbättra den. När vi gör detta, intresserar vi oss inte för vad enskilda personer gör, men för det totala antalet som helhet. Vi vill veta hur många människor som besökt en specifik sida eller ett dokument, hur lång tid de i genomsnitt tillbringade där, vilka sidor de kom från eller gick vidare till, vad de klickade på och vad de ignorerade. Denna typ av information talar om för oss vad på vår sajt som är viktigast för våra användare, vad som fungerar som vi tycker att det ska, och vad som inte fungerar det som det borde göra. Kakor gör det möjligt för oss att räkna antalet individuella användare som har gjort något, i motsats till en användare som gör samma sak upprepade gånger.

Vilka kakor har jag, i fråga om kakor från den här sajten?

Din webbläsare har vanligtvis tillägg eller valmöjligheter som tillåter dig att avaktivera eller ta bort kakor från specifika sajter. Du kan använda dessa valmöjligheter för att ta bort eller avaktivera våra kakor. Detta är något som du kan komma att vilja göra om du till exempel går in på vår sajt från en dator som används av andra personer (dvs, från en allmän dator på ett bibliotek, en skola eller ett internetkafé), och där du inte kan kontrollera säkerhetsinställningarna. Var medveten om att om du avaktiverar kakor från vår webbsajt, kommer denna inte att minnas dina preferenser och inställningar nästa gång du besöker den, och du kommer att behöva fylla i dem på nytt.
Om du går in på vår sajt från en dator eller annan enhet som endast du eller andra familjemedlemmar använder, är det vanligtvis mycket bättre att lämna kakorna som de är, och att inte avaktivera eller ta bort dem.

 

 

Denna webbplats drivs av ett privat företag, som inte är anknutet till Förenta Staternas regering.