ALOITA ESTA-HAKEMUKSENI   Nuoli

 

Mikä ESTA on?

Electronic System for Travel Authorization (ESTA) on automatisoitu seulontaohjelma, joka arvioi mahdollista Yhdysvaltain kävijää ennen matkaa. ESTA määrittää kävijöiden kelpoisuuden tulla Yhdysvaltoihin Visa Waiver Ohjelman (VWP) puitteissa, joka mahdollistaa nimettyjen maiden kansalaisten oleilun Yhdysvalloissa 90 päivän ajan tai vähemmän ilman viisumin hakemista. Jokaisen joka suunnittelee tuloa Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman nojalla, täytyy saada ESTA-hyväksyntä.

Onko minun haettava ESTA-hyväksyntä?

Sinun täytyy hakea ESTA-hyväksyntä, jos matkustat Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman nojalla joko: 1) kauttakulkeaksesi Yhdysvalloissa tai 2) oleskellaksesi enintään 90 päivää turistina tai harjoittamalla liiketoimintaa, joka ei vaadi viisumia. Näet listan viisumivapausohjelmaan oikeutetuista maista alla. Jos olet saanut viisumin matkailuun, työhön tai tutkimukseen Yhdysvalloissa, sinun ei tarvitse hakea ESTA-hyväksyntää.

Takaako ESTA, että voin päästä Yhdysvaltoihin?

ESTA matkustuslupa osoittaa, että olet oikeutettu matkustamaan Yhdysvaltoihin, mutta se ei takaa pääsyä maahan. Ainoastaan tulli- ja rajavartiolaitoksen toimihenkilö saapumispaikassanne Yhdysvaltoihin voi myöntää varsinaisen maahanpääsyn.

Kuinka kauan voin käyttää ESTA-valtuutusta?

ESTA-valtuutus on voimassa kaksi vuotta, mahdollistaen 90 päivää tai vähemmän kestävien Yhdysvaltain matkojesi esihyväksynnän tuona aikana. ESTA on voimassa vain sille passille, mille se on myönnetty, tarkoittaen että sinun täytyy hakea uudelleen, jos passisi katoaa, varastetaan tai sen voimassaolo päättyy tämän kahden vuoden ajanjakson aikana.
ALOITA ESTA-HAKEMUKSENI   Nuoli

Suojattu hakeminen Suojattu hakeminen


Milloin minun pitäisi hakea ESTA-hyväksyntää?

Voit hakea ESTA-hyväksyntää heti, kun aloitat suunnittelemaan matkaa Yhdysvaltoihin. Sinulla ei tarvitse olla tiettyä matkareittiä tai vahvistettuja lippuja voidaksesi hakea. Muista, että tarvitset ESTA-hyväksynnän, jotta voit nousta lennollesi ja sinulta voidaan evätä pääsy lennolle, jos odotat viime hetkeen hakemuksen jättämisessä. Etu mahdollisimman aikaisin hakemisesta on, että jos sinulta on evätty ESTA, niin sinulla on vielä aikaa hakea asianmukaista viisumia, jonka avulla voit matkustaa Yhdysvaltoihin.

Kuinka haen?

ESTA-prosessi viedään loppuun asti verkossa. Lomakkeita ei tarvitse tulostaa eikä sinun tarvitse käydä USA:n suurlähetystössä. Online-sovelluksessa sinun on annettava perustietoja, kuten nimi, syntymäaika ja passin numero sekä vastattava kysymyksiin omasta tartuntatautihistoriastasi, tuomioista tai karkotuksista.

Kuinka nopeasti saan ESTA-viisumin?

Täytettyäsi hakemuksen, saat yhden kolmesta mahdollisesta vastauksesta: lupa hyväksytty, lupa vireillä tai matkustaminen ei ole sallittua. Useimmat hakijat hyväksytään heti, kun taas joidenkin tulee tarkistaa päätös uudelleen 72 tunnin kuluttua.

Mitä teen, jos ESTA-viisumini hylätään?

Jos ESTA-hakemus on evätty, mutta haluat silti matkustaa Yhdysvaltoihin, voit hakea ei-maahanmuuttaja-viisumia Yhdysvaltain suurlähetystöstä tai konsulaatista. On useita tilanteita, joissa et ehkä voi matkustaa Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman nojalla, mutta voi matkustaa saatuasi asianmukaisen viisumin.

 

 

Tätä verkkosivustoa toimittaa yksityinen yritys, jola ei ole yhteyttä Yhdysvaltojen hallitukseen.