START MIN ESTA-SØKNAD   Pil

 

Hva er ESTA?

The Electronic System for Travel Authorization (ESTA) er et automatisert screeningprogram som vurderer potensielle besøkende til USA før avreise. ESTA avgjør de besøkendes kvalifisering for å få adgang til USA i forhold til Visa Waiver Program (VWP), som lar borgere av visse land bli i USA i 90 dager eller mindre uten å måtte ha visum. Alle som planlegger å reise til USA under VWP må få en ESTA.

Må jeg søke om ESTA?

Du må søke om en ESTA hvis du reiser til USA under VWP, til enten: 1) Gjennomreise via USA, eller 2) skal bli opptil 90 dager som turist eller for forretningsbesøk som ikke krever visum. Du kan se en liste over tillatte land for VWP under. Hvis du har et turistvisum, arbeidsvisum eller studievisum i USA, så trenger du ikke å søke om ESTA.

Kan ESTA garantere at jeg får adgang til USA?

En ESTA reiseautorisering bekrefter at du er kvalifisert til å reise til USA, men dette garanterer ikke adgang. Bare toll – og grensemyndigheter ved ditt adgangssted til USA kan gi den avgjørende tillatelsen.

Hvor lenge kan jeg bruke ESTA?

En ESTA autorisering er gyldig i to år, og vil forhåndsgodkjenne deg for turer på opptil 90 dager til USA under toårsperioden. ESTA er bare gyldig for det utvalgte passet som det ble utstedt for, dette betyr at du må søke på nytt dersom passet ditt har blitt borte, mistet, eller har gått ut under denne toårsperioden.
START MIN ESTA-SØKNAD   Pil

Sikker søknad Sikker søknad


Når bør jeg søke om ESTA?

Du kan søke om ESTA straks du begynner å planlegge turen til USA. Du trenger å ha fastsatt en reiseplan eller bekreftet billetter før du søker om ESTA. Husk at du trenger en ESTA-godkjenning før du går ombord på flyet, og du risikerer å bli nektet ombordstigning dersom du venter for lenge med å søke. Fordelen med å søke så tidlig som mulig er at du får fremdeles tid til søke om et passende visum som lar deg reise til USA, dersom du ikke får godkjent en ESTA.

Hvordan søker jeg?

Du søker om ESTA på nettet. Du trenger ikke å skrive ut skjemaer og du trenger ikke å dra til en amerikansk ambassade eller konsulat. Når du fyller søknaden på nettet trenger du å fylle ut grunnleggende informasjon, inkludert ditt navn, fødselsdato, passnummer, og i tillegg besvare spørsmål om smittsomme sykdommer, straffedommer eller deportasjoner.

Hvor lang tid tar det før jeg får min ESTA?

Etter at du har fullført søknaden vil du få tre mulige svar: Autorisering godkjent, autorisering på vent, eller reise er ikke autorisert. De fleste søknader blir godkjent øyeblikkelig, mens noen må sjekkes på nytt innen 72 for siste avgjørelse.

Hva gjør jeg hvis ikke får ESTA?

Hvis din ESTA-søknad ikke blir godkjent, og du fremdeles vil reise til USA så kan du søke om ikke-immigrantvisum hos en amerikansk ambassade eller konsulat. Det finnes en rekke situasjoner som ikke gir deg lov til å reise til USA under VWP, men likevel gir deg lov dersom du får et passende visum.

 

 

Dette nettstedet drives av et privat selskap, og er ikke tilknyttet amerikanske myndigheter.