START MIJN ESTA AANVRAAG   Pijl

 

Wat is ESTA?

Het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) is een geautomatiseerd screening programma dat potentiële bezoekers van de VS evalueert voorafgaand aan de reis. ESTA bepaalt of een bezoeker in aanmerking komt om naar de VS te reizen onder het Visa Waiver Program (VWP), waarmee burgers van aangewezen landen voor 90 dagen of minder in de VS kunnen verblijven zonder het verkrijgen van een visum. Iedereen die naar de VS wenst te reizen onder het VWP moet een ESTA aanvragen.

Ben ik verplicht om een ESTA aan te vragen?

U dient een ESTA aan te vragen als u naarr de VS reist onder het VWP om ofwel: 1) Een overstap te maken in de VS, of 2) voor een verblijf voor maximaal 90 dagen als toerist of voor zaken die geen visum vereisen. Onderstaand kunt u een lijst zien van landen die in aanmerking komen voor VWP. Indien u al een visum voor toerisme, werk of studie in de VS heeftverkregen, hoeft u niet ook nog een aanvraag voor een ESTA te doen.

Garandeert een ESTA dat ik de VS in mag?

Een ESTA reisautorisatie toont aan dat u in aanmerking komt om naar de VS te reizen, maar het garandeert geen toegang. Alleen een officier van Douane en grensbescherming bij uw haven van binnenkomst in de VS kan uiteindelijke toelating verlenen.

Hoelang kan ik een ESTA gebruiken?

Een ESTA vergunning is geldig voor twee jaar, en keurt u vooraf goed voor reizen van 90 dagen of minder naar de VS in die tijd. ESTA is alleen geldig voor het specifieke paspoort waarvoor het werd afgegeven, wat betekent dat u opnieuw een vergunning moet aanvragen indien uw paspoort kwijt is, gestolen werd, of vervalt binnen deze periode van twee jaar.
START MIJN ESTA AANVRAAG   Pijl

Beveiligde Aanvraag Beveiligde Aanvraag


Wanneer dien ik een ESTA aan te vragen?

U kunt een ESTA aanvragen zodra u begint met het plannen van uw reis naar de Verenigde Staten. U heeft geen bevestigde tickets of tickets met een vaste route te hebben om een aanvraag te doen. Houd in gedachten dat u een ESTA goedkeuring nodig heeft om op uw vlucht te kunnen boarden, en daardoor loopt u het risico op instapweigering als u tot de laatste minuut wacht om een aanvraag te doen. Het voordeel van een zo vroeg mogelijke aanvraag is dat als uw ESTA geweigerd wordt, u nog steeds de tijd heeft om een aanvraag te doen voor een passend visum dat u zal toestaan om naar de VS te reizen.

Hoe doe ik een aanvraag?

De ESTA aanvraag gebeurt online. Er zijn geen formulieren die uitgeprint moeten worden en u hoeft geen Amerikaanse ambassade of consulaat te bezoeken. Voor de online aanvraag, dient u algemene informatie te verstrekken, waaronder uw naam, geboortedatum, en paspoortnummer. Tevens dient u vragen te beantwoorden over een eventuele geschiedenis van overdraagbare ziektes, veroordelingen of uitzettingen.

Hoelang zal het duren voordat ik mijn ESTA ontvang?

Na het insturen van uw aanvraag, ontvangt u een van drie mogelijke antwoorden: vergunning goedgekeurd, vergunning in afwachting, of vergunning afgekeurd. De meeste aanvragers worden direct goedgekeurd, terwijl anderen na 72 uur nogmaals naar een besluit dienen uit te kijken.

Wat kan ik doen als mij een ESTA geweigerd werd?

Als uw ESTA-aanvraag is geweigerd, maar u wilt toch naar de VS reizen, kunt u een aanvraag doen voor een niet-immigranten visum bij een Amerikaanse ambassade of het consulaat. Er zijn een aantal situaties waarin u misschien niet in staat bent om een de VS te bezoeken onder het VWP, maar het land wel kunt bezoeken na het verkrijgen van het juiste visum.

 

 

Deze website wordt beheerd door een particuliere onderneming, niet verbonden met de regering van de Verenigde Staten.