ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ESTA   Βέλος

 

Τι είναι το ESTA;

Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας (ESTA) είναι ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα ελέγχου που αξιολογεί τους δυνητικούς επισκέπτες στις ΗΠΑ πριν από το ταξίδι τους. Με το ESTA καθορίζεται η καταλληλότητα των επισκεπτών να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στα πλαίσια του προγράμματος Visa Waiver Program (VWP), το οποία επιτρέπει στους πολίτες ορισμένων χωρών να διαμείνουν στις ΗΠΑ για 90 ημέρες ή λιγότερο χωρίς να λάβουν βίζα. Όλοι όσοι σχεδιάζουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ στα πλαίσιο του VWP πρέπει να αποκτήσουν ESTA.

Είναι απαραίτητο να κάνω αίτηση για ESTA;

Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ESTA εάν ταξιδεύετε στις ΗΠΑ στα πλαίσια του VWP εάν: 1) Είστε διερχόμενος από τις ΗΠΑ, ή 2) Θα μείνετε έως και 90 ημέρες είτε ως τουρίστας είτε για επαγγελματικούς λόγους και δεν απαιτείται βίζα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα VWP. Εάν έχετε λάβει βίζα για τουρισμό, εργασία, ή σπουδές στις ΗΠΑ, δεν χρειάζεται να υποβάλετε αίτηση και για ESTA.

Η ESTA εγγυάται ότι θα μπορέσω να εισέλθω στις ΗΠΑ;

Η Ταξιδιωτική Άδεια ESTA αποδεικνύει ότι συγκεντρώνετε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ, αλλά δεν εγγυάται είσοδο στη χώρα. Μόνον ένας αξιωματικός Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας στον λιμένα εισόδου σας στις ΗΠΑ μπορεί να επιτρέψει την τελική είσοδο.

Για πόσο διάστημα μπορώ να κάνω χρήση της ESTA;

Η άδεια ESTA ισχύει για δύο χρόνια και εγκρίνει εκ των προτέρων όσα ταξίδια κάνετε στις ΗΠΑ διάρκειας 90 ημερών ή λιγότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η ESTA ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο διαβατήριο που εκδόθηκε, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται να υποβάλετε εκ νέου αίτηση αν το διαβατήριό σας χαθεί, κλαπεί ή λήξει εντός αυτής της περιόδου των δύο ετών.
ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ESTA   Βέλος

Ασφαλής Αίτηση Ασφαλής Αίτηση


Πότε θα πρέπει να κάνω αίτηση για ESTA;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ESTA μόλις αρχίσετε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας στις ΗΠΑ. Δεν χρειάζεται να έχετε ορίσει δρομολόγιο ή να έχετε επικυρώσει τα εισιτήριά σας προκειμένου να κάνετε αίτηση. Λάβετε υπόψη σας ότι θα χρειαστείτε την έγκριση ESTA προκειμένου να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο, και ως εκ τούτου υπάρχει ο κίνδυνος άρνησης επιβίβασης αν περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνετε την αίτηση. Το πλεονέκτημα της υποβολής αίτησης όσο το δυνατόν νωρίτερα είναι ότι εάν δεν σας επιτραπεί η χορήγηση ESTA, θα έχετε χρόνο για να υποβάλετε αίτηση για την κατάλληλη βίζα που θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ.

Πώς κάνω αίτηση;

Η διαδικασία της αίτησης ESTA ολοκληρώνεται online. Δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε έντυπα ή να πάτε σε μια πρεσβεία ή προξενείο των ΗΠΑ. Για την online αίτηση θα πρέπει να παρέχετε βασικές πληροφορίες, όπως το όνομα σας, η ημερομηνία γέννησης και ο αριθμός του διαβατηρίου σας, καθώς και να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τυχόν ιστορικό μεταδοτικών ασθενειών, καταδικαστικές αποφάσεις ή απελάσεις.

Πόσο καιρό θα χρειαστεί για να λάβω την ESTA μου;

Μετά τη συμπλήρωση της αίτησης, θα λάβετε μία από τις τρεις πιθανές απαντήσεις: η αίτηση εγκρίθηκε, η αίτηση βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ή η ταξιδιωτική αίτηση απορρίφθηκε. Οι περισσότεροι αιτούντες λαμβάνουν αμέσως έγκριση, ενώ κάποιοι θα πρέπει να ελέγξουν ξανά τα μηνύματά τους σε 72 ώρες για να λάβουν την απόφαση.

Τι μπορώ να κάνω αν δεν μου εγκριθεί η χορήγηση ESTA;

Εάν δεν εγκριθεί η αίτησή σας για ESTA αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε κάποια πρεσβεία ή προξενείο των ΗΠΑ. Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις κατά τις οποίες ενδεχομένως να μην είστε σε θέση να επισκεφθείτε τις ΗΠΑ στα πλαίσια του προγράμματος VWP, αλλά θα μπορέσετε να επισκεφθείτε τη χώρα ύστερα από την απόκτηση της κατάλληλης βίζας.

 

 

Η λειτουργία αυτού του ιστότοπου γίνεται από μια ιδιωτική εταιρεία και δεν συνδέεται με την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.