START MIN ESTA ANSØGNING   Pil

 

Hvad er ESTA?

Electronic System for Travel Authorization (ESTA) er en automatiseret screeningsprogram, der evaluerer potentielle amerikanske besøgende forud for en rejse. ESTA bestemmer den besøgendes berettigelse til at komme ind i USA under Visa Waiver Program (VWP), som gør det muligt for borgerne i de udpegede lande at bo i USA for 90 dage eller mindre uden at have et visum. Alle som har planer om at komme ind i USA under VWP skal have en ESTA.

Er jeg forpligtet til at ansøge om en ESTA?

Du skal ansøge om en ESTA hvis du rejser til USA under VWP for enten at: 1) Rejse gennem USA, eller 2) opholde dig i op til 90 dage som turist eller forretningsrejsende, som ikke kræver et visum. Du kan se en liste over lande, som er berettiget til VWP nedenfor. Hvis du har fået visum for turisme, arbejde eller studie i USA, skal du ikke ansøge om en ESTA.

Garanterer ESTA, at jeg vil kunne komme ind i USA?

En ESTA rejsetilladelse konstaterer, at du er berettiget til at rejse til USA, men det kan ikke garantere optagelse. Kun en Customs and Border Protection officer i USA kan give den endelige optagelse.

Hvor længe kan jeg bruge en ESTA?

En ESTA autorisation er gyldigt i to år, og giver dig godkendelse for alle rejser på 90 dage eller mindre til USA i løbet af denne tid. ESTA er kun gyldig for det specifikke pas, som det blev udstedt til, hvilket betyder, at du skal genansøge hvis dit pas er tabt, stjålet eller udløbet inden for de to år.




START MIN ESTA ANSØGNING   Pil

Sikker Ansøgning Sikker Ansøgning


Hvornår skal jeg ansøge om en ESTA?

Du kan ansøge om en ESTA, så snart du begynder at planlægge din tur til USA. Du behøver ikke at have en rejseplan eller betalte flybilletter for at ansøge. Husk at du skal bruge ESTA rejsetilladelse for at boarde dit fly, og derfor risikerer du at blive nægtet boarding, hvis du venter med at ansøge til sidste øjeblik. Fordelen ved at ansøge så tidligt som muligt er, at hvis du nægtes en ESTA, har du stadig tid til at ansøge om visum, som vil tillade dig at rejse til USA.

Hvordan ansøger jeg?

ESTA ansøgningsprocessen er foregår online. Der er ingen formularer, som skal udskrives, og du behøver ikke at gå til en amerikansk ambassade eller konsulat. For online ansøgning vil du blive bedt om at give grundlæggende oplysninger, herunder dit navn, fødselsdato, og pasnummer, samt besvare spørgsmål om historie af smitsomme sygdomme, overbevisninger eller deportationer.

Hvor lang tid tager det for at modtage min ESTA?

Efter afslutning af ansøgningen, vil du modtage en af tre mulige svar: Tilladelse er godkendt, tilladelse er under behandling, eller tilladelse er ikke godkendt. De fleste ansøgere vil blive godkendt straks, mens nogle bliver nødt til at vente i 72 timer.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg er nægtet en ESTA?

Hvis din ESTA ansøgning afvises, men du stadig ønsker at rejse til USA, kan du ansøge om et ikke-immigrant visum på en amerikansk ambassade eller konsulat. Der er en række situationer, hvor du ikke kan være i stand til at besøge USA under VWP, med mindre du har et passende visum.

 

 

Denne hjemmeside køres af et privat firma, og er ikke tilknyttet den amerikanske regering.